Skip to main content

Beneficiile Uleiul de Jojoba pentru față, păr, corp și multe altele

Uleiul de jojoba este lichidul care provine din sămânța plantei Simmondsia chinensis (jojoba), care este un arbust originar din sudul Arizona, sudul Californiei și nord-vestul Mexicului. Deși este numit ulei, este de fapt o ceară vegetală lichidă și a fost folosit în medicina populară pentru o serie de afecțiuni. Nativii americani folosesc ulei de jojoba pentru tratarea plăgilor și a vânătăilor.

Pentru ce este cel mai bine uleiul de jojoba? Astăzi, este frecvent utilizat pentru a trata acneea, arsurile solare, psoriazisul și pielea crapată. Este folosit și de persoanele care fac chelie, deoarece încurajează regenerarea părului. Deoarece jojoba este un emolient, calmează pielea și deblochează foliculii de păr.

Mulți oameni știu că uleiul de jojoba este un ulei purtător pentru utilizările de uleiuri esențiale, precum fabricarea de produse naturale pentru piele și păr, dar este de fapt un hidratant eficient și vindecător de unul singur. Vei fi surprins să afli ce poate face doar un pic de ulei de jojoba pe piele!

Ce este uleiul de jojoba?


Plantele mature de jojoba sunt tufișuri perene lemnoase care nu-și văd frunzele când se schimbă anotimpurile. Atunci când sunt plantate din semințe, plantele de jojoba pot dura până la trei ani pentru a produce flori, iar genul poate fi determinat doar de flori. Plantele feminine produc semințe din flori, iar plantele masculine polenizează. Semințele de jojoba arată cam ca boabele de cafea, dar de obicei sunt mai mari, iar forma nu este întotdeauna uniformă.

Structura chimică a uleiului de jojoba este diferită de cea a altor uleiuri vegetale, deoarece este o ceară polinesaturată. Ca ceară, uleiul de jojoba pentru față și corp este deosebit de util, deoarece protejează pielea, asigurând controlul umidității și calmând pielea și părul.

La temperatura camerei, uleiul de jojoba este lichid din cauza acizilor grași nesaturați. La fel ca unele uleiuri, uleiul de jojoba nu se descompune și nu devine rancit; are o durată de viață foarte lungă, ceea ce îl face bun pentru produse și aplicații cosmetice.

Uleiul de jojoba conține ingrediente benefice, inclusiv vitamina E, complexul de vitamine B, siliciu, crom, cupru și zinc. Are un procent foarte mare de iod la 82%, ceea ce conferă uleiului de jojoba puterea sa de a vindeca. De asemenea, conține trei acizi grași: erucic (13,6%), gadoleic (71,3%) și oleic (11,2%).

8 beneficii ulei de jojoba


1. Hidratează pielea

Uleiul de jojoba este un bun hidratant pentru față? Acesta este de fapt unul dintre principalele beneficii ale uleiului de jojoba, care se datorează capacității jojoba de a acționa la fel ca uleiurile naturale ale pielii noastre.

Glandele noastre sebacee sunt glande microscopice din pielea noastră care secretă o materie uleioasă sau ceroasă numită sebum. Textura și utilizarea sebumului este foarte asemănătoare cu uleiul de jojoba, așa că pe măsură ce îmbătrânim glandele sebacee produc mai puțin sebum, motiv pentru care obținem pielea uscată și părul - poate duce chiar la mătreață sau la mâncărime.

Jojoba joacă rolul de sebum și acționează pentru a hidrata pielea și părul atunci când corpul nostru încetează să o facă în mod natural. Pe de altă parte, prea mult sebum, care se întâmplă în perioada pubertății sau când nivelul hormonal este ridicat, poate duce la pielea grasă și la acnee. Uleiul de jojoba elimină de fapt acumularea lipicioasă sau excesul de ulei, menținând nivelul de ulei echilibrat. Acest lucru îl face un tratament natural puternic pentru eczeme, precum și un remediu casnic pentru acnee, plus bine potrivit pentru alte afecțiuni ale pielii uscate.

Uleiul de jojoba este un emolient - ceea ce înseamnă că hidratează pielea noastră și previne iritațiile, sau peticele solide și dure. Pielea uscată este cauzată de o pierdere de apă în stratul superior al pielii. Uleiul de jojoba funcționează formând un strat uleios pe partea superioară a pielii care captează apa din piele. Funcționează pe fața, gâtul, mâinile, picioarele și părul. Îl puteți folosi oriunde pe corp, deoarece este complet natural și nu conține substanțe chimice care duc la o reacție alergică.

Conform cercetărilor publicate în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare, jojoba a dovedit efecte antiinflamatorii și are utilizări potențiale într-o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv infecții ale pielii, îmbătrânirea pielii și vindecarea rănilor. Există, de asemenea, dovezi care arată ulei de jojoba pentru acnee și, dermatită seboreică (piele uscată, solzoasă) și eczemă.

2. Îndepărtează machiajul în siguranță

Este perfect sigur să folosești ulei de jojoba pe față; de fapt, este bine pentru pielea ta. Ceea ce nu este sigur este să folosești produse convenționale care conțin o listă lungă de substanțe chimice care pot provoca iritații.

În loc să folosești substanțe de îndepărtare a machiajului care conțin substanțe chimice, uleiul de jojoba este un instrument natural care îndepărtează murdăria, machiajul și bacteriile de pe față când îl folosești. Este chiar sigur pentru curățarea machiajului ochilor și este hipoalergenic.

3. Previne arderea razelor

Nu mai trebuie să folosiți crema de bărbierit - în schimb, textura ceroasă a uleiului de jojoba elimină amenințarea unor incidente de bărbierit, cum ar fi tăieturi și arsuri de ras. Acesta este doar un alt ulei de jojoba pentru beneficiile pielii. În plus, spre deosebire de unele creme de bărbierit care conțin substanțe chimice care îți înfundă porii, uleiul organic de jojoba este 100% natural și promovează pielea sănătoasă.

Încercați să aplicați ulei de jojoba înainte de a vă rade, astfel încât să creeze o suprafață netedă pentru bărbierit, apoi aplicați-l după ce vă veți bărbia pentru a vă hidrata pielea și a vindeca tăieturile rapid.

4. Promovează sănătatea pielii

Cum îți ajută uleiul de jojoba pielea ta? Uleiul de jojoba este necomedogen, ceea ce înseamnă că nu înfundă porii. Deși este un ulei - și, de obicei, credem că uleiul care se află pe pielea noastră este ceea ce provoacă rupturi - uleiul de jojoba funcționează ca protector și demachiant pentru piele.

Uleiul de jojoba este bogat în iod, care combate creșterea bacteriilor dăunătoare care duce la ruperea. Antioxidanții prezenți în uleiul de jojoba calmează liniile fine, ridurile și încetinesc în mod natural alte semne de îmbătrânire.

Uleiul de jojoba poate accelera și procesul de vindecare a rănilor, așa cum este indicat într-un studiu realizat la Departamentul de Mediu și Științele Vieții din Italia. Rezultatele au dovedit că uleiul de jojoba grăbește închiderea rănilor și stimulează sinteza de colagen. De asemenea, studiul a menționat că uleiul de jojoba a avut efecte toxice extrem de scăzute atunci când este utilizat pe piele.

Un studiu realizat în 2012 în Germania a examinat capacitatea uleiului de jojoba de a reduce leziunile pielii și de a îmbunătăți starea generală a pielii pentru 194 de participanți, care le-au aplicat măști de argilă cu ulei de jojoba pe fețele de două-trei ori pe săptămână. 54 la sută dintre participanți au raportat că leziunile cutanate au fost reduse semnificativ după șase săptămâni de la utilizarea uleiului de jojoba.

5. Promovează sănătatea părului

Uleiul de jojoba pentru păr reface umiditatea și îmbunătățește textura părului; tratează de asemenea scalpul uscat și scapă de matreata. Puteți utiliza ulei de jojoba pentru a adăuga strălucire și pentru a vă înmuia părul, în plus, elimină frizzul în mod natural. Aceasta este o opțiune mult mai bună decât utilizarea de balsamuri sau produse pentru păr care sunt pline de substanțe chimice periculoase, care nu fac decât să-ți facă părul mai uscat și plictisit.

Pentru a vă deturna părul, adăugați câteva picături de ulei de jojoba pe perie sau direct pe păr - peria dvs. va trece fără probleme, eliminând amenințarea unor bucăți rupte.

Uleiul de jojoba atrage recent atenția pentru tratarea alopeciei, ceea ce reprezintă pierderea părului ca urmare a infecției fungice sau deteriorarea axului și foliculilor părului. Studiile au descoperit că utilizarea aromaterapiei este eficientă în tratarea căderii părului. Un studiu de la Universitatea din Maryland Medical Center a descoperit că masarea scalpului cu o combinație de mai multe uleiuri esențiale a îmbunătățit creșterea părului. Rezultatele studiului arată că uleiuri precum uleiul de lavandă, rozmarin, ulei esențial de cimbru și lemn de cedru s-au dovedit a fi eficiente.

Deoarece uleiurile esențiale pot provoca iritații ale pielii pentru unii oameni, studiul a arătat că amestecarea lor cu uleiul de jojoba este eficientă. Cercetările sugerează că adăugarea a trei-șase picături de ulei esențial într-o lingură de ulei de jojoba servește ca remediu pentru pierderea părului, deoarece tratează foliculii de păr uscați. Prin restabilirea umidității, scalpul este într-o stare mai sănătoasă, iar părul este mai probabil să crească.

6. Conține Vitamina E

Vitamina E joacă rolul unui antioxidant. Întărește pereții capilari ai pielii tale și îmbunătățește umiditatea și elasticitatea, acționând ca un nutrient natural anti-îmbătrânire în corpul tău. Studiile arată că vitamina E ajută la reducerea inflamației atât în ​​interiorul corpului, cât și pe piele, contribuind la menținerea unui aspect sănătos și tineresc. Aceste proprietăți antioxidante sunt utile și atunci când sunteți expus la fumul de țigară sau la razele ultraviolete de lumina soarelui, protejând împotriva cancerului de piele.

Când folosiți ulei de jojoba care conține vitamina E, acesta este absorbit de stratul de epidermă al pielii și poate fi utilizat pentru a trata arsurile solare, care este una dintre cauzele principale ale cancerului de piele. Deoarece accelerează regenerarea celulară, poate fi folosit și pentru tratarea cicatricilor, acneei și a ridurilor. Un alt beneficiu de vitamina E este capacitatea sa de a ajuta la îngroșarea părului. Acest lucru se datorează proprietăților sale antioxidante și hidratante.

7. Conține Vitamina B Complex

Vitaminele B acționează, de asemenea, ca antioxidanți și ajută organismul să combată radicalii liberi și deteriorarea celulelor. Vitaminele B sunt excelente pentru pielea ta și pentru menținerea echilibrului hormonal în mod natural. Vitamina B5 (numită acid pantotenic), de exemplu, ajută la tratarea reacțiilor pielii de la radioterapie și poate accelera vindecarea rănilor și tăierea. De asemenea, se știe că întârzie apariția îmbătrânirii premature, cum ar fi ridurile și petele întunecate pe piele.

Datele culese din studii recente sugerează că acidul pantotenic induce un efect accelerator asupra procesului normal de vindecare, datorită anumitor mecanisme pe care le ajută la control. Acest beneficiu de vitamina B5, pe care îl puteți obține folosind ulei de jojoba, vă păstrează pielea liberă de infecții și bacterii în timp ce încearcă să se vindece.

8. Combate ciupercile și infecțiile

Uleiul de jojoba are proprietăți antifungice și antiinflamatoare. Poate trata ciuperca unghiilor de la picioare, piciorul sportivului și ajută la scăpare de negi.

Un studiu din 2005 a descoperit că uleiul de jojoba a fost un agent antiinflamator eficient, care a fost capabil să reducă simptomele inflamației la nivelul labelor de șobolan și urechi. Studiul a mai constatat că uleiul de jojoba, sau ceara lichidă, a fost capabil să scadă formarea rănilor și să accelereze procesul de vindecare.

Istoric și fapte interesante

Prima cultivare comercială a jojoba a fost în zonele Israelului în Deșertul Negev și Marea Moartă. Uleiul de jojoba a devenit foarte important pentru industria cosmetică în anii '70, când balena a fost interzisă și uleiul de balenă de spermă nu mai era disponibil. Uleiul de jojoba a fost considerat un înlocuitor potrivit pentru uleiul de spermă și a fost utilizat în produsele cosmetice din întreaga S.U.A.

Până în 2000, Consiliul Internațional de Export Jojoba se aștepta ca producția globală de jojoba să crească cu 15 la sută pe o perioadă de cinci ani și, odată cu popularitatea rețetelor de bricolaj și îngrijirea pielii în aceste zile, uleiul de jojoba continuă să obțină recunoaștere.

Uleiul de jojoba poate fi utilizat ca un pesticid natural și sigur. Astăzi, este folosit pentru a controla muștele albe asupra tuturor culturilor și mucegaiului care se acumulează pe struguri. Formează o barieră fizică la suprafața culturii, păstrând insecta din ea. Acesta este un înlocuitor excelent pentru multe pesticide comerciale comune, deoarece nu este toxic și nu prezintă un risc pentru alte organisme din mediu.

Comments

Popular posts from this blog

Uleiul de jojoba poate trata acneea?

Multe persoane care se luptă cu acneea vulgară sunt interesate să încerce produse naturale, fără vânzare, pentru a reduce severitatea acneei sau pentru a elimina cicatricile pentru acnee. Cercetările sunt încă în curs de desfășurare a efectelor uleiului de jojoba pentru această afecțiune. Acest articol aruncă o privire profundă asupra utilizărilor, riscurilor și beneficiilor utilizării uleiului de jojoba pe pielea predispusă la acnee și dacă uleiul de jojoba poate reduce cicatricile acneice. Ce este uleiul de jojoba și cum funcționează? Uleiul de jojoba este derivat din arbustul de jojoba și poate fi folosit pentru a trata acneea, eczema și dermatita. Uleiul de jojoba este extras din semința arbustului Simmondsia chinenis sau arbustul de jojoba. În ciuda numelui său, uleiul de jojoba este o substanță ceroasă. Poate părea limpede sau galben și poate avea un miros ușor nutty. Consistența uleiului de jojoba se crede că imită uleiurile naturale din pielea umană, numite sebum. Sebumul joa...

De ce uleiul de jojoba este singurul ulei pe care ar trebui să-l folosești pe fața ta

În acest moment, nu există lipsuri de uleiuri pentru îngrijirea pielii și se găsesc în toate tipurile de produse. Dar iată lucrul: nu toate uleiurile sunt create egale, mai ales că se referă la cei pe care îi plesniți pe toată fața. Și în timp ce fiecare ulei facial are propriul său set unic de beneficii (vezi: Cum să găsești uleiul de față perfect pentru pielea ta), există unul care ia prăjitura când vine vorba de a face lucruri bune special pentru pielea de pe uleiul tău de jojoba. Iată tot ce trebuie să știți despre acest superstar pentru îngrijirea pielii. De fapt nu este un ulei OK, da, știm puțin, dar rămâneți cu noi aici. Fără a intra într-o lecție de chimie excesiv de complicată, alte uleiuri - inclusiv multe utilizate în îngrijirea pielii, cum ar fi nucă de cocos, avocado și grapese - sunt trigliceride. „Uleiul” de jojoba este de fapt un ester de ceară. De ce contează asta? Una, este în special mai ușoară și mai puțin grasă, ceea ce face parte din motivul pentru care ...